INFOLINIA tel. (22) 300-54-30,31,32
kom. 508 354 544

Asystent pełnomocnika ds. ISO 22000:2005

Odbiorcy szkolenia: Zastępcy pełnomocnika , asystenci , osoby odpowiedzialne za przygotowanie dokumentów jakościowych dla kontrahentów , klientów.

Cel szkolenia: Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z wymaganiami normy oraz przedstawienie podstawowych zasad systemu zgodnego z wymaganiami normy ISO 22000. Program obejmuje również sposób opisywania procedur mając na uwadze nazewnictwo systemowe oraz formę prowadzenia działalności tz handel, dystrybucja, produkcja 

Podziel się:

Terminarz

2018-01-11   Warszawa
  1. Interpretacja wymagań normy ISO 22000
    • Zakres normy
    • Łańcuch żywnościowy
    • Definicje
    • Wymagania ogólne
    • Odpowiedzialność kierownictwa
    • Zarządzanie zasobami
    • Planowanie i realizacja bezpiecznych wyrobów
    • Walidacja, weryfikacja i doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
  2. Wymagania prawne
    • Ustawowe
    • Rynkowe
    • Produktowe
  3. Powiązanie z innymi systemami
    • Powiązanie z HACCP
    • Powiązanie z ISO 9001:2000
Termin Cena
2018-01-11 Warszawa
Zgłoszenia przyjmujemy do: 2018-01-04
850 zł netto + 23% VAT
Dodatkowa osoba: 650 zł netto + 23% VAT

Koszt: 850 zł + 23% VAT – za udział 1 osoby.

UWAGA: w przypadku zgłoszenia dodatkowej osoby, każda zapłaci po 600 zł netto (nie musi to być osoba z tej samej firmy).

Ilość godzin: Szkolenie będzie trwać w godzinach 10.00 – 17.00 (wliczając przerwy).

Cena zawiera: udział w szkoleniu; materiały szkoleniowe i świadectwo ukończenia szkolenia; przerwy kawowe i obiad.

mgr inż. Violetta Gładysz-Oczalska

Absolwentka AGH Kraków  kierunek Chemia

Studia podyplomowe uzupełniające

  • AE Poznań - zarządzanie jakością w świetle norm serii ISO 9001
  • UE Poznań – BHP
  • AGH Kraków - Instrumenty zarządzania środowiskiem wg ISO 14001
  • UP Poznań - zarządzanie bezpieczeństwem żywności (HACCP)
  • PŁ Łódź - Mikrobiologia w przemyśle

Seria szkoleń w PCA - wymagania ISO/IEC 17025 (akredytacja laboratoriów) i ISO/IEC 15158 (laboratoria medyczne), metrologia, Cykl szkoleń pilotowane przez AD-ECO przy współpracy MOŚ – ochrona środowiska i gospodarka odpadami (różne branże)

Inspektor ds. BHP / służby BHP

Doświadczenie zawodowe zdobyte w zakładach przetwórstwa spożywczego (runo leśne, pieczarki, warzywa, posiłki warzywno – mięsne, soki i napoje, wody mineralne i źródlane, lody, nabiał, ryby, pieczywo, cukiernictwo, młyny)

  • Technolog zmianowy
  • Kierownik kontroli jakości żywności – laboratorium zakładowe (badania fizyko – chemiczne i mikrobiologiczne)
  • Kierownik laboratorium środowiskowego – laboratorium zakładowe przy biologicznej oczyszczalni ścieków
  • Pełnomocnik ds. ZSZ w zakresie ISO 9001, 14001, 22000, OHSAS, AQAP 2110 – 4 lata

Obecnie od 6-ciu lat Pełnomocnik ds. ZSZ (ISO 9001, 22000) w ZPS AMBI Bytom (produkcja lodów mrożonych i handel towarami głęboko mrożonymi)  

Od 20 lat Konsultant ds. wdrożeń standardów międzynarodowych ISO 9001, 14001, 22000, 27001, OHSAS, standardy prywatne GMP+ dla pasz

Projekty – wdrożenia, szkolenia i audity wewnętrzne:

  • HACCP w/g standardów: Codex Alimentarius ALINORM 97, ISO 22000, GHP, GMP, RMZ / branża młynarska, piekarnicza, cukiernicza, przetwórstwo mięsne, przetwórstwo warzyw i owoców, napoje, soki, lody, nabiał, garmażerka, wyroby głęboko mrożone, słodycze, dodatki do żywności, koncentraty do żywności, pasz, kosmetyków i farmacji oraz restauracje i cateringi.
  • GLP – laboratoria badawcze (m.in. UJ Kraków JAGIELLOŃSKIE CENTRUM ROZWOJU LEKÓW,  Laboratorium Pomorskiego Parku Naukowo-Technologicznego GCI Gdynia) i firmy kosmetyczne z własnym zapleczem laboratoryjnym
  • wg standardów IFS / BRC / branża piekarska i cukiernicza (pełen asortyment), słodycze (karmelki na bazie mleka), koncentraty spożywcze (piekarnictwo, cukiernictwo, nabiał i przetwórstwo wędlin)
  • wg standardów GMP+ dla B1, B2, B3, B4, B8 (produkcja,  handel i transport pasz / dodatków do pasz, karmy)
  • standard ISO 22716 dla kosmetyków + rejestracja
  • Przygotowanie pralni odzieży roboczej w systemie RABC wg PN-EN  14065:2006  „Tekstylia. Tekstylia poddawane obróbce w pralni.  System kontroli skażenia biologicznego”
  • Ekspertyzy dokumentacji i ocen ryzyk dla maszyn przemysłu spożywczego, kosmetyków i farmacji

Auditor / Auditor Wiodący standardów międzynarodowych

  • od 14 lat ISO 9001
  • od 6 lat 14001 (rej. w IRCA EMS nr EA2/12/PL/1178 )
  • od 6 lat 22000 (rej. w IRCA FOOD SAFETY nr FS/13/PL/2292 )
  • od 4 lat OHSAS + PN-N 18001 (wymagania krajowe)Obecnie od 6-ciu lat Pełnomocnik ds. ZSZ (ISO 9001, 22000) w ZPS AMBI Bytom (produkcja lodów mrożonych i handel towarami głęboko mrożonymi)
Zgłaszam chęć udziału w następującym warsztacie
Dane zgłaszającego


Dane uczestników szkolenia
L.p. Imię Nazwisko Telefon Email
1 * * * *
2
3
4
5
Potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia zostanie przesłane na adres E-mail podany w Danych Zgłaszającego.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z naszym pracownikiem
-
* - pola wymagane